Kinek éri meg megtanulni weblapot készíteni?

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: email
Megosztás itt: linkedin
ZsÉ
ZsÉ

Rengeteg ügyféllel dolgoztam az elmúlt 10 évben. Volt akinek csak egy egyszerű weblapot készítettünk de csináltunk nagyon sok értékesítési folyamatot is, zárt tagsági rendszert és online képzéseket üzemeltető megoldásokat is. Na ezt persze most nem azért mondom, hogy fényezzem magunkat, a legkevésbé sem.

Azért vázoltam ezt fel már rögtön az elején, hogy lásd, nem a levegőbe beszélek, amikor azt mondom hogy kinek éri meg beletanulni a weblapkészítésbe és az online marketingben és kinek nem. Sok-sok évnyi tapasztalat alapján pontosan látom hogy hol húzódik meg a határ. És mivel mostanában mindenhol azt látom, hogy a fél Insta online marketinget tanít, ezért kötelességemnek érezem, hogy rendet tegyek a fejekben. Ismétlem: tapasztalatból!

Akinek nincs pénze arra, hogy kiszervezze az online marketinget az tanulja meg! Ilyen egyszerű!

Azért online marketingről beszélek, mert a weblapkészítés csak egy része ennek. És egyébként Neked nem is weblapra van szükséged, hanem egy eszközre, amivel megjelensz, kommunikálsz és akár értékesítesz is. Egy weblap önmagában semmit nem ér, ha nincs mögötte online marketing stratégia. Magánszemélyként kizárólag azért merül fel az igény arra, hogy megtanulj weblapot készíteni, hogy több érdeklődőt és végső soron több pénzt csinálj. Ez ilyen egyszerű, nem is kell többet belemagyarázni. Maga a weblapkészítési tudás tehát csak egy építőelem. De szükség van még építőelemekre mellé: hirdetések, sales oldalak, ügyféladatbázis, kampányok, stb.

De ne kalandozzunk el teljesen. Az online marketing rendszerek felépítéséről majd egy másik bejegyzésben részletesebben is lesz szó. Most maradjunk a weblapkészítésnél. Tehát mikor érdemes megtanulnod ezt a skillt? Ahogy azt az előbb is mondtam: Ha nincs pénzed arra, hogy kiszervezd, akkor tanuld meg! Pénz és idő. Ezt a két dolgot kell tisztába tenni. Akinek van elég pénze, annak nem szükséges megtanulnia weblapot készíteni. Akinek viszont több az ideje, mint a pénze (ha lehet ezt így mondani?), azt mindenképpen arra bátorítom, hogy sajátítsa el ezt a tudást, mert hosszútávon nagyot profitálhat vele.

De nézzük meg egy picit szofisztikáltabban is a dolgot:

Először is azonosítanod kell a saját igényeid, mielőtt bárhogy is döntenél. Egyáltalán tudod pontosan hogy mire van szükséged? Egy sima bemutatkozó weblapot akarsz? (Mondjuk 2021-ban ezzel sokra pont nem megy senki, de kitudja, lehet valakinek tényleg csak ennyire van szüksége)

Termékeid, szolgáltatásaid vannak, amiket értékesíteni akarsz online? Eseményeket szervezel? (Covid idején ez nem annyira téma, de hidd el hogy hamarosan újra fontos lesz…) Online képzésekben gondolkozol? Vagy esetleg egy zárt tagsági rendszert akarsz összehozni?

Most hirtelen ezek jutottak eszembe, mert ezek voltak a leggyakoribb ügyféligények az elmúlt 4-5 évben. Viszont ezek mind-mind különböző szintű weblapkészítési tudást igényelnek, hiszen mint láthatod eléggé eltérőek a célok. Egy sima bemutatkozó weblaphoz elég a weblapkészítési tudás megszerzése, viszont az összes többinél kevés. Hiszen nem a „megcsinált” weblaptól fognak jönni a vásárlók, a regisztrálók vagy a tagok. Tehát csak ismételni tudom önmagam: Neked online marketingre van szükséged, nem weblapra! Viszont gyakorlatilag minden online marketing rendszerben vannak weblapok, tehát a weblapkészítési tudás nagyon alap.

Az elmúlt 4-5 évben azt tapasztaltam, hogy jellemzően a

  • magánszemélyek,
  • akik elvesztették a munkájukat,
  • akik valamilyen terméket szeretnének eladni,
  • akik oktatás elindításán gondolkodóknak
  • és a vállalkozás előtt állók

azok, akiknek érdemes belevágni a weblapkészítés (és az online marketing) megtanulásába.

Nem véletlen, hiszen az itt felsorolt csoportokban van néhány közös tulajdonság:

  • egyfajta növekedési fázisban vannak jelenleg
  • nincs havi 2-3-400 ezer forintjuk arra, hogy kiszervezzék a teljes online marketinget
  • ugyanakkor mivel növekedésben vannak, ezért kellően ambíciózusak és nagy a tudásvágyuk

Ha magadra ismertél, akkor Neked mindenképpen javaslom hogy tanulj meg weblapokat csinálni. Hiszen így bármikor a kedved szerint összerakhatsz egy kampányoldalt, ahová bármikor irányíthatod az érdeklődőid, vásárlóid. (És így nem leszel kiszolgáltatva semmilyen szakembernek, akire nem csak költeni kell, hanem sokszor várni is.)

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: email
Megosztás itt: linkedin

Nethódító Campus Klubtagság

Azonnali hozzáférés az oktatási rendszer tudásanyagához. Nézd csak, ez itt mind a tiéd, alig 1 perc és 1 csekély havidíj választ el tőle:

Több, mint  száz  marketing ötlet: blogcím, kurzus, landing oldal szövegek és videó szkriptek.

Több, mint  száz  marketing eszköz, ami azonnal hatékonyabbátudja tenni az életed

Több száz előre megírt marketing sztori: emailek, hirdetések, landing oldal sztorik.

Több száz előre megírt marketing szöveg: emailek, hirdetések, landing oldal szövegek és videó szkriptek.

Több száz előre megírt Facebook marketing hirdetés: kész kampány hirdetési sablonok és szövegek.

Több mint száz marketing könyv összefoglalója a legnagyobb marketinges guruk tollából. Olvass Te is a legsikeresebb marketing technikákról és alkalmazd azonnal a saját piacodon!

HOGYAN TERVEZD MEG A WEBOLDALAD?

Nem megyünk neki a csatának gondos tervezés nélkül. Ebben a tanfolyamban felvértezlek a tudással, amivel profin megtervezheted a weboldaladat.

Megtanítom a webdesign alapjait, amivel grafikusi tudás nélkül is szép és letisztult külalakot tudsz majd készíteni.

Semmilyen előképzettség nem szükséges az elvégzéséhez.

HOGYAN KÉSZÍTS PROFI ARCULATOT EGYSZERŰEN?

Ha új projektbe vagy vállalkozásba kezdenél, akkor bizony nem csak a belső, hanem a külső is fontos. Nem biztos, hogy van kereted megfizetni egy profi grafikust, így leteszteltünk több tucat eszközt, amiből kiválasztottuk a legjobbakat, hogy ingyenesen vagy szuper olcsón készíthess kifogástalan külalakot.

A Weboldal tervezés kurzusban tanított design alapelvek szükségesek az elvégzéséhez.

HOGYAN ÉPÍTSD FEL A WEBOLDALAD SZILÁRD ALAPJÁT?

A kurzus nagy része segít megérteni a WordPress különböző részeit és ezek kapcsolódási pontjait. Lépésről lépésre segítek elkészíteni egy szilárd alapot gyakorlati videókon keresztül.

A különböző funkciókra, amire szükséged lehet ajánlunk bővítményeket, amiknek a beállításával egyszerűen össze fog állni a WordPress rendszered.

Az elvégzéséhez szükséged lesz a Weboldal tervezés kurzus tanulmányozására.

HOGYAN KREÁLJ BÁRMIT A BUDDYBOSS-AL?

A világon legtöbbet eladott prémium sablont használva bontakoztatjuk ki a kreativitásunkat. Egy rövid technikai áttekintés után konkrét példák segítségével mutatom meg, hogyan válj pár óra alatt magabiztos Buddyboss használóvá. Rengeteg előre elkészített oldal segítségével tesszük gyerekjátékká a saját vagy ügyfeleid oldalainak az elkészítését.

Az elvégzéséhez szükséged lesz a Weboldal tervezés és a WP Guru kurzusok megnézésére.

HOGYAN ADJ EL A NETEN?

Szeretnél valamit eladni online? Amire szükséged van az egy WooCommerce bővítménnyel felszerelt WordPress weboldal.

A kurzusban megtanulod, hogyan építs modern, konverzió fókuszú internetes áruházat. Mindegy, hogy tradicionális webshopot építenél vagy értékesítési tölcséreket használnál, ugyanúgy megmutatom, hogyan csináld hatékonyan.

Elvégzéséhez szükséged lesz a Weboldal tervezés, a WP Guru és a Buddyboss kurzusokban megszerzett ismeretekre.

HOGYAN KÉSZÍTS ONLINE TANFOLYAMOT?

Hogyan készítsd el az első online tanfolyamodat és keress havonta több 100.000 Ft-ot az értékesítésével, még akkor is, ha nincs követőtáborod, nem vagy szakértő és nincs sok befektetésre félretehető pénzed?

Elvégzéséhez szükséged lesz a Weboldal tervezés, a WP Guru, Buddyboss és a WooCommerce kurzusokban megszerzett ismeretekre.