12 lépés, ami segít az útkeresésben

ZsÉ
ZsÉ

Ha éppen útkereső szakaszban vagy az életedben, akkor el kell fogadnod, hogy az akadályok részei lesznek a folyamatnak. Az egyik ilyen akadály pedig leggyakrabban a félelem. Félünk, hogy nem jó döntést hozunk, hogy nem jó lehetőséget választunk és félünk a kudarctól is. Ez a félelem pedig szégyenérzethez és fájdalomhoz vezethet, valamint meg is akadályozhat abban, hogy továbbmenjünk az úton.

Erre a legjobb megoldás az, ha teljes elméddel az útkeresésre koncentrálsz és nem agyalsz lehetséges dolgokon és hogy a dolgoknak hogyan kéne alakulniuk. Ha a figyelmedet az útra irányítod és nem a végső tökéletes célra, akkor sokkal kevésbé fogsz elbizonytalanodni és nem fogod túlgondolni a dolgokat. Az útkeresés egy folyamat, ne tedd tönkre magad közben azzal, hogy mindent egyszerre akarsz. Ha az útkeresésre koncentrálsz, akkor idővel az életcélodat is megtalálod.

Az alábbi 12 stratégia segíteni fog abban, hogy megtaláld az utad:

1. Barátkozz meg a bizonytalansággal

A bizonytalanság az élet elkerülhetetlen része, így jobban teszed, ha inkább megbarátkozol vele és nem ellenségként tekintesz rá. Nincs rossz vagy jó választás, csak egyetlen választás van. Mindig azt választ, ami szerinted segít neked az útkeresésben, ezt tartsd szem előtt. Higgy a megérzéseidben.

2. Türelem

Nem tudod felgyorsítani az időt, míg rátalálsz az utadra és az életcélodra. Légy türelmes, koncentrálj az utadra és idővel rá fogsz találni.

3. Legyen több szenvedélyed

Nem kell csak egyetlen dolgot választanod, ha az utadról van szó. Lehetsz művész, készíthetsz képeket, de közben lehetsz sportoló vagy coach is. Rajtad múlik, az életcélod pedig idővel ki fog alakulni, ne aggódj.

4. Kösd össze a pontokat

Kösd össze a pontokat az életedben. Milyen tanulmányokat folytattál, mik érdekelnek, milyen élményeid voltak, amik által az az ember lettél, aki ma vagy. Hogyan használhatod fel ezeket a tapasztalatokat és tudást valami újra?

5. Kísérletezz

Ha valaki belekezd valami újba, akkor az elején még senki sem tudja, hogy az pontosan milyen lesz, hogy alakul, jó lesz-e, stb. A tapasztalat által azonban kialakul, ezért ne félj kísérletezni és bátran menj bele és mondj igent dolgokra.

6. Lehet, hogy az utad még nem is létezik

Mindenkinek az útja egyedi, és lehet, hogy a tiéd még nem is létezik! Mit értek ez alatt? Lehet, hogy arra születtél, hogy felfedezz valamilyen új technológiát, vagy ruhákat tervezz például. Ezek pedig még nem léteznek. És ez teljesen rendben van. Ne a célra fókuszálj, hanem az útra és a cél is ki fog alakulni.

7. Bízz a megfelelő emberekben

Egyes emberek okkal lépnek be az életedbe. Tanulj meg bízni bennük, és tudd, hogy mindennek oka van!

8. Ne más embereket figyelj

Ne más emberekre és a külvilágra koncentrálj, mert elköveted a hibát, hogy hozzájuk hasonlítod magad és elveszel ebben. Senki nem fogja megmondani vagy megmutatni neked az utad, ezt neked kell megtalálnod. Minden nap egy lépés. A lényeg, hogy a saját tempódban tegyél érte és meglesz az eredménye.

9. Figyelj oda magadra

Figyelj oda a belső hangodra. Lehet, hogy tudatosan még nem, de legbelül érzed, hogy mit kell tenned. Figyelj oda erre a hangra és figyelj a megérzéseidre is.

10. Önkénteskedj

Önkénteskedj egy olyan célért, ami fontos számodra. Ez segíthet abban, hogy rájöjj, mi az, ami igazán megmozgat, mi a legfontosabb számodra.

11. Figyeld meg magad

Gyakran elveszünk a napi rutinban és nem figyeljük meg magunkat. Lépj egy lépést hátra a nap végén és figyelj befelé. Mi sikerült aznap, mi nem? Mi hozott lázba, mi inspirált? Mi töltött el jó érzéssel? Ezeket írd is le, mert segíteni fognak az utad megtalálásában.

12. Miben lehetsz a világ hasznára?

Megint a jegyzetelést ajánlom neked. Miben vagy tehetséges, miben vagy jó, ami hozzá is adhat a világhoz? Mivel éreznéd úgy, hogy az életed teljes és az embereknek is hasznára van? Írd le ezeket, és ne az elméd, hanem a szíved vezéreljen, mert akkor fogod megtalálni az igazi Választ!

Nethódító Campus Klubtagság

Azonnali hozzáférés az oktatási rendszer tudásanyagához. Nézd csak, ez itt mind a tiéd, alig 1 perc és 1 csekély havidíj választ el tőle:

Több, mint  száz  marketing ötlet: blogcím, kurzus, landing oldal szövegek és videó szkriptek.

Több, mint  száz  marketing eszköz, ami azonnal hatékonyabbátudja tenni az életed

Több száz előre megírt marketing sztori: emailek, hirdetések, landing oldal sztorik.

Több száz előre megírt marketing szöveg: emailek, hirdetések, landing oldal szövegek és videó szkriptek.

Több száz előre megírt Facebook marketing hirdetés: kész kampány hirdetési sablonok és szövegek.

Több mint száz marketing könyv összefoglalója a legnagyobb marketinges guruk tollából. Olvass Te is a legsikeresebb marketing technikákról és alkalmazd azonnal a saját piacodon!

HOGYAN TERVEZD MEG A WEBOLDALAD?

Nem megyünk neki a csatának gondos tervezés nélkül. Ebben a tanfolyamban felvértezlek a tudással, amivel profin megtervezheted a weboldaladat.

Megtanítom a webdesign alapjait, amivel grafikusi tudás nélkül is szép és letisztult külalakot tudsz majd készíteni.

Semmilyen előképzettség nem szükséges az elvégzéséhez.

HOGYAN KÉSZÍTS PROFI ARCULATOT EGYSZERŰEN?

Ha új projektbe vagy vállalkozásba kezdenél, akkor bizony nem csak a belső, hanem a külső is fontos. Nem biztos, hogy van kereted megfizetni egy profi grafikust, így leteszteltünk több tucat eszközt, amiből kiválasztottuk a legjobbakat, hogy ingyenesen vagy szuper olcsón készíthess kifogástalan külalakot.

A Weboldal tervezés kurzusban tanított design alapelvek szükségesek az elvégzéséhez.

HOGYAN ÉPÍTSD FEL A WEBOLDALAD SZILÁRD ALAPJÁT?

A kurzus nagy része segít megérteni a WordPress különböző részeit és ezek kapcsolódási pontjait. Lépésről lépésre segítek elkészíteni egy szilárd alapot gyakorlati videókon keresztül.

A különböző funkciókra, amire szükséged lehet ajánlunk bővítményeket, amiknek a beállításával egyszerűen össze fog állni a WordPress rendszered.

Az elvégzéséhez szükséged lesz a Weboldal tervezés kurzus tanulmányozására.

HOGYAN KREÁLJ BÁRMIT A BUDDYBOSS-AL?

A világon legtöbbet eladott prémium sablont használva bontakoztatjuk ki a kreativitásunkat. Egy rövid technikai áttekintés után konkrét példák segítségével mutatom meg, hogyan válj pár óra alatt magabiztos Buddyboss használóvá. Rengeteg előre elkészített oldal segítségével tesszük gyerekjátékká a saját vagy ügyfeleid oldalainak az elkészítését.

Az elvégzéséhez szükséged lesz a Weboldal tervezés és a WP Guru kurzusok megnézésére.

HOGYAN ADJ EL A NETEN?

Szeretnél valamit eladni online? Amire szükséged van az egy WooCommerce bővítménnyel felszerelt WordPress weboldal.

A kurzusban megtanulod, hogyan építs modern, konverzió fókuszú internetes áruházat. Mindegy, hogy tradicionális webshopot építenél vagy értékesítési tölcséreket használnál, ugyanúgy megmutatom, hogyan csináld hatékonyan.

Elvégzéséhez szükséged lesz a Weboldal tervezés, a WP Guru és a Buddyboss kurzusokban megszerzett ismeretekre.

HOGYAN KÉSZÍTS ONLINE TANFOLYAMOT?

Hogyan készítsd el az első online tanfolyamodat és keress havonta több 100.000 Ft-ot az értékesítésével, még akkor is, ha nincs követőtáborod, nem vagy szakértő és nincs sok befektetésre félretehető pénzed?

Elvégzéséhez szükséged lesz a Weboldal tervezés, a WP Guru, Buddyboss és a WooCommerce kurzusokban megszerzett ismeretekre.