Hogyan élj félelem és fájdalom nélkül?

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: email
Megosztás itt: linkedin
ZsÉ
ZsÉ

A félelem a túlélés alapfeltétele. A félelem segít elkerülni az életünkre leselkedő fenyegető helyzeteket. Azonban nem mindegy, hogy okkal, vagy ok nélkül félünk valamitől.

Az állatvilágban ez kicsit máshogy van. Az állatok érzékenyek a veszélyre, és a félelem az egyik meghatározó túlélési mechanizmusuk. Van egy példám, ami az félelmeket és az ösztönöket bemutatja a természetben. Thaiföldön, a 2004-es cunami által sújtott helyszínen laktam, és sok helyen hallottam, hogy a szárazföldi állatvilág szinte sértetlenül megúszta a katasztrófát.

Hogyan lehetséges ez? A félelmeik és az ösztöneik segítségével. Nem racionalizáltak, mivel nincs tudatos része agyuknak. Így ösztönösen a magasabb helyekre vonultak vissza, már jóval a cunami előtt. Ez az a mechanizmus, ami bennünk is képes bekapcsolni vészhelyzetben – sajnos azonban nem ilyen mértékben, mint ezeknél az állatoknál.

A stresszt kiváltó helyzetek, mint a szeretet, a gondoskodás hiánya, vagy a kritika, hatalmas feszültségforrást jelentenek az életünkben.

Hatványozottan igaz ez, ha korán, még gyermekként átéltük ezeket. Gyerekként – de sokszor felnőttként is – a félelem az egyetlen elérhető védekezési forma a számunkra, hogy mégis megbirkózzunk a nehéz tapasztalatokkal. Ilyenkor teljes figyelmünk a túlélésre és a veszélytől való elmenekülésre fókuszál. Azonban eközben képtelenek vagyunk értelmezni a fájdalmas tapasztalatokat, emiatt pedig nem találunk magyarázatot arra, hogy miért bánnak velünk így a körülöttünk lévő emberek. Egy gyermek, ha korán trauma éri, aminek a feldolgozásában nem kap segítséget, magára marad az elviselhetetlen fájdalommal. 30 éves fejjel megértettem ezt én is. Úgy 25 éves koromban kezdtem teret engedni a gyerekkori traumáimnak, és jó néhány év kellett még hozzá, hogy megértsem, elfogadjam és együtt tudjak élni azzal, hogy akkor ott, az a 9 éves gyermek egyedül maradt egy elviselhetetlen fájdalommal. Lehet, hogy a Te életedben is van ilyen feldolgozatlan teher?

Az ember egyik alapvető félelme az elutasítás, és ezt a UCLA Egyetem kutatói MRI felvételekkel szemléltették is. Az elutasítás okozta fájdalom a fizikai szenvedéshez hasonló érzéseket hoz létre az agyban. És amíg a fájdalmas emlékek megőrződnek, addig a félelem újra és újra érzelmi reakcióként hat vissza az életünkre.

A gyerekek nem értik, hogy mi az a szeretet, ám annál inkább átérzik jelenlétét és hiányát is. Valójában innen ered az a fájdalom, amellyel életünk során sokan szembesülünk, és a következményei egészen a halálig megmaradhatnak. Nem állítom, hogy minden kudarcunk gyökere gyerekkorunkból ered, de abban biztos vagyok, hogy jelentős részük visszavezethető valamilyen formában hozzá. Ezért lehetséges az, hogy a szülői mintázatok folytatódnak szülőről-gyerekre, majd a gyerekből szülővé váló felnőtt gyerekére is.

Mert nem tudjuk azt továbbadni másnak, amit mi magunk sem kaptunk meg.

A fájdalom és a félelem közti kapcsolat tehát kihat a viselkedésünkre és a döntéseinkre. Ha korai tapasztalataink intenzív fájdalommal jártak, a félelem érzése erősödik, ami szimpla túlélési mechanizmusként él tovább bennünk felnőtt korunkban. Félelmeink kellemetlen és fájdalmas mélyben rejlő emlékeink is egyben.

Mi azonban tehetünk az idáig hordozott félelmek és fájdalmak ellen az életünkben. Dönthetünk másképpen, dönthetünk úgy, hogy nem folytatjuk azt, amit a gyerekkorunkból hoztunk. A múlt elmúlt, és a jelenben van lehetőségünk tenni azért, hogy a jövőben jobb legyen. A meditáció és a mindfulness segíthet abban, hogy végre magunk mögött tudjuk hagyni múltbeli félelmeinket és a jelenre tudjunk koncentrálni!

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: email
Megosztás itt: linkedin

Nethódító Campus Klubtagság

Azonnali hozzáférés az oktatási rendszer tudásanyagához. Nézd csak, ez itt mind a tiéd, alig 1 perc és 1 csekély havidíj választ el tőle:

Több, mint  száz  marketing ötlet: blogcím, kurzus, landing oldal szövegek és videó szkriptek.

Több, mint  száz  marketing eszköz, ami azonnal hatékonyabbátudja tenni az életed

Több száz előre megírt marketing sztori: emailek, hirdetések, landing oldal sztorik.

Több száz előre megírt marketing szöveg: emailek, hirdetések, landing oldal szövegek és videó szkriptek.

Több száz előre megírt Facebook marketing hirdetés: kész kampány hirdetési sablonok és szövegek.

Több mint száz marketing könyv összefoglalója a legnagyobb marketinges guruk tollából. Olvass Te is a legsikeresebb marketing technikákról és alkalmazd azonnal a saját piacodon!

HOGYAN TERVEZD MEG A WEBOLDALAD?

Nem megyünk neki a csatának gondos tervezés nélkül. Ebben a tanfolyamban felvértezlek a tudással, amivel profin megtervezheted a weboldaladat.

Megtanítom a webdesign alapjait, amivel grafikusi tudás nélkül is szép és letisztult külalakot tudsz majd készíteni.

Semmilyen előképzettség nem szükséges az elvégzéséhez.

HOGYAN KÉSZÍTS PROFI ARCULATOT EGYSZERŰEN?

Ha új projektbe vagy vállalkozásba kezdenél, akkor bizony nem csak a belső, hanem a külső is fontos. Nem biztos, hogy van kereted megfizetni egy profi grafikust, így leteszteltünk több tucat eszközt, amiből kiválasztottuk a legjobbakat, hogy ingyenesen vagy szuper olcsón készíthess kifogástalan külalakot.

A Weboldal tervezés kurzusban tanított design alapelvek szükségesek az elvégzéséhez.

HOGYAN ÉPÍTSD FEL A WEBOLDALAD SZILÁRD ALAPJÁT?

A kurzus nagy része segít megérteni a WordPress különböző részeit és ezek kapcsolódási pontjait. Lépésről lépésre segítek elkészíteni egy szilárd alapot gyakorlati videókon keresztül.

A különböző funkciókra, amire szükséged lehet ajánlunk bővítményeket, amiknek a beállításával egyszerűen össze fog állni a WordPress rendszered.

Az elvégzéséhez szükséged lesz a Weboldal tervezés kurzus tanulmányozására.

HOGYAN KREÁLJ BÁRMIT A BUDDYBOSS-AL?

A világon legtöbbet eladott prémium sablont használva bontakoztatjuk ki a kreativitásunkat. Egy rövid technikai áttekintés után konkrét példák segítségével mutatom meg, hogyan válj pár óra alatt magabiztos Buddyboss használóvá. Rengeteg előre elkészített oldal segítségével tesszük gyerekjátékká a saját vagy ügyfeleid oldalainak az elkészítését.

Az elvégzéséhez szükséged lesz a Weboldal tervezés és a WP Guru kurzusok megnézésére.

HOGYAN ADJ EL A NETEN?

Szeretnél valamit eladni online? Amire szükséged van az egy WooCommerce bővítménnyel felszerelt WordPress weboldal.

A kurzusban megtanulod, hogyan építs modern, konverzió fókuszú internetes áruházat. Mindegy, hogy tradicionális webshopot építenél vagy értékesítési tölcséreket használnál, ugyanúgy megmutatom, hogyan csináld hatékonyan.

Elvégzéséhez szükséged lesz a Weboldal tervezés, a WP Guru és a Buddyboss kurzusokban megszerzett ismeretekre.

HOGYAN KÉSZÍTS ONLINE TANFOLYAMOT?

Hogyan készítsd el az első online tanfolyamodat és keress havonta több 100.000 Ft-ot az értékesítésével, még akkor is, ha nincs követőtáborod, nem vagy szakértő és nincs sok befektetésre félretehető pénzed?

Elvégzéséhez szükséged lesz a Weboldal tervezés, a WP Guru, Buddyboss és a WooCommerce kurzusokban megszerzett ismeretekre.