8+1 dolog, ami visszahúz a terveid megvalósításában

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: email
Megosztás itt: linkedin
ZsÉ
ZsÉ

Az előző nyáron készítettünk egy kutatást a BoldogÉn Tábor több mint 20.000 követője között. A kutatás célja az volt, hogy megértsük azokat a hátráltató tényezőket, amik visszahúznak minket a terveink megvalósításában.

A kutatást végül közel ezren töltötték ki, amiért rettentesen hálásak vagyunk, köszönjük!  A visszaküldött válaszokból összeszedtük a top 9-et, amik a leggyakrabban merültek fel a legtöbb esetben. Persze a dolog sok esetben szofisztikáltabb, de erre a 9 dologra mindenképpen visszavezethető az összes visszahúzó erő, ami miatt még mindig nem a terveink szerint alakul az életünk. Vágjunk is bele, íme a 9 lehúzó leggyakoribb visszahúzó ok…

A kutatás két nagyon egyszerű kérdésből állt:

„Perpill mi a legnagyobb problémád, ami megakadályozza Neked, hogy azt az életet éld, amire igazán vágysz?”

„Ha találkoznál velem egy kávéra, akkor mi lenne az a 2-3 kérdés amiben mindenképpen kikérnéd a tanácsom és segítségem?”

1. Fogva tartanak a félelmeim

A leggyakoribb visszahúzó erő mi magunk vagyunk. A félelmeink nagyon durván képesek visszatartani attól az élettől, amire legbelül vágyunk. Sokszor nem merjük megtenni az első lépést a céljaink és a terveink felé, pusztán azért, mert nem érezzük elég biztonságosnak hozzá az adott körülményeket. Viszont ha félelmekkel teli életet élünk, akkor folyamatosan harcban fogunk állni önmagunkkal, hiszen az önmagukról alkotott belső kép és a valóság nem egyezik meg.

2. Elhagyott az akaraterőm

A gyenge akarerő a második leggyakoribb visszahúzó erő. Ez mindenkire igaz, aki úgy érzi, hogy már régóta egy helyenbe toporog. Ha egymást követik az unalmas és fárasztó hetek és kilátástalan jövő, akkor az akaraterőnk elhagyott minket. Ha már hétfőn a pénteket várod, akkor itt az ideje szembenézned önmagaddal és az akaraterőd hiányával. Az akaraterő egy fejleszthető tulajdonság, senki sem kapta ajándékba. Ha többet akarsz az élettől, mint amiben most részed van, akkor itt az ideje a tettek mezejére lépni. Mert a hétfők maguktól nem fognak vidám dologgá válni!

3. Nincs időm magamra és a céljaimra

Pedig az időnkkel nincs baj soha. A baj mindig a hozzáállásunkkal van. Bocs, de ez az igazság, kár is lenne szépíteni. A problémák megoldása soha nem sikerülhet azon a szinten, ahol létrejöttek. Így az időnk kezelésének a megoldása sem feltétlenül a napjaink „hatékonyabb” beosztása miatt fog megvalósulni.

4. Úgy érzem semmire nincs pénzem

Mindig csak az a kurva pénz mi? Ezt az érzést talán túl jól ismerem… mert annyit ültem már a padlón üres zsebbel én is, hogy abból már egy életre elég volt. Ha alig jutunk levegőhöz a pénzhiány miatt, akkor bár elsőre valószínűleg úgy tűnhet, hogy ezt a problémát kizárólag csakis a pénz oldhatja meg, de ez nem igaz. A pénz valójában csak egy eszköz, ami kapcsolatban áll azzal a dologgal, amit nap mint nap csinálunk és azzal, ahogy ehhez a dologhoz viszonyulunk. Az igazság az, hogy a pénz nem változtatja meg senkinek az életét, pusztán csak arra képes, hogy a jelenlegi szinteden megoldja a problémáink. De problémák akkor is lesznek, ha van pénz…

5. Fojtogató önbizalomhiány

Sokan érzik úgy, hogy nem tudnak érvényesülni. hogy nem merik megmutatni önmagukat a világnak, és nem vállalják fel a véleményüket sem mások előtt. Ezek mind az önbizalomhiány jelei. Tudom, mert 10-12 évvel ezelőtt én is ezzel a problémával küzdöttem minden nap. Az összes visszatartó erő közül, talán az önbizalomhiány a legalatomosabb, mert a jelenségnek a gyökere nagy mélyre húzódhat. Sok esetben, akár még szakembereknek is sokáig tart feltárni a probléma okát. De dolgozni mindenképpen szükséges rajta. Hiszen önbizalom nélkül semmi nem vár ránk az életben, azon kívül, hogy mindig úgy fogjuk érezni, kihasználnak minket.

6. A megfelelési kényszer

Előfodlhat az is, hogy mások véleménye túl nagy befolyással van az életünkre. Ez a jelenség gyakran kéz a kézben jár az önbizalomhiánnyal. Nagyon sokan nem mernek önmaguk lenni egészen egyszerű, hétköznapi szituációkban sem. Pusztán azért, mert félnek mások véleményétől. Negatív kritika? Rossz visszajelzés? Vagy csupán egy nemtetszét kinyilvánítása? Ezek mind szubjektív dolgok és amíg ezt nem értjük meg, addig a megfelelési kényszer el fogja rabolni az álmainkat. Az igazság megértésében talán segít, ha elmondom, hogy az emberek valójában leszarják mit csinálunk, mert mindenki csak saját magával van elfoglalva. Ez az igazság! Igaz, időbe telt nekem is, mire ezt megértettem.

7. Egy szar munkahely

Elég gyakran hallani ezt is… Sok embernek nem fekszik az a munka amit csinál. És persze ritkán hagyja bárki is ott a melóhelyét függetlenül attól, hogy nem érzi jól magát. Miért? Mert képesek vagyunk újra meg újra olyan kifogásokat gyártani, amivel meggyőzzük önmagunknak a maradás mellett. Sok a kiadás… Ott a gyerek… Fizetni kell a hitelt… Stbstb… Mind mind olyan kifogás, ami fogva tart, pedig a kifogások helyett megoldásokat is gyárthatnánk – hiszen azzal előbbre lennénk. A szar munkahely olyan, mint egy kalitka nyitott ajtóval. Csak ratjunk múlik, hogy mikor sétálunk ki belőle, senki máson.

8. Saját vállalkozás hiánya

Meglepő módon a kutatásban elég gyakran előfordul az is, hogy a saját vállalkozás hiánya okozza a visszahúzó erőt a céljaink elérése érdekében. Sokan érzik úgy, hogy lépnének egy szar munkahelyről – ahogy arról az előbb is szó volt -, viszont kevesen lépik ezt meg. Gyakori jelenség a fenti visszahúzó erőkből, több is visszatart mineket, így nem maradunk a rossz melóhelyen, miközben esténéként a saját vállalkozásunk álmát dédelgetjük. Tehát ez a pont nem is igazán egy konkrét visszahúzó erő, hanem inkább a többi visszahúzó erőből fakadó vágy megtestesítóje.

+1. Kevés és rossz minőségű ügyfél

És az utolsó pont is egy picit kakukktojás, de mégsem annyira, mint az előző. Ugyanis ha már van saját biznisze az embernek, akkor szemsülhet a kevés és/vagy a rossz minőségű ügyfél problémájával. Amire szintén könnyű ráfogni, hogy miuttuk nem érjük el a céljainkat – vagyis visszahúznak minket.Pedig egy vállalkozás mindig pontosan akkora, mint amekkora tudással és alázattal rendelkezik a vezetője. Ha úgy érezzük, hogy nincs elég ügyfele a vállalkozásunknak vagy nem hasít annyira, amennyire azt valójában szeretnénk, akkor ideje kicsit megvizsgálni a gondolkodásmódunk! Az esetek döntő többségében pusztán a gondolkodásmódunk megváltoztatásával elképesztő eredmények érhetők el! Hogy miért nem csinálja akkor mindenki? Mert a változáshoz változtatni kell megtanulni, ami viszont talán a legfájdalmasabb lépés mindenki számára.

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: email
Megosztás itt: linkedin

Nethódító Campus Klubtagság

Azonnali hozzáférés az oktatási rendszer tudásanyagához. Nézd csak, ez itt mind a tiéd, alig 1 perc és 1 csekély havidíj választ el tőle:

Több, mint  száz  marketing ötlet: blogcím, kurzus, landing oldal szövegek és videó szkriptek.

Több, mint  száz  marketing eszköz, ami azonnal hatékonyabbátudja tenni az életed

Több száz előre megírt marketing sztori: emailek, hirdetések, landing oldal sztorik.

Több száz előre megírt marketing szöveg: emailek, hirdetések, landing oldal szövegek és videó szkriptek.

Több száz előre megírt Facebook marketing hirdetés: kész kampány hirdetési sablonok és szövegek.

Több mint száz marketing könyv összefoglalója a legnagyobb marketinges guruk tollából. Olvass Te is a legsikeresebb marketing technikákról és alkalmazd azonnal a saját piacodon!

HOGYAN TERVEZD MEG A WEBOLDALAD?

Nem megyünk neki a csatának gondos tervezés nélkül. Ebben a tanfolyamban felvértezlek a tudással, amivel profin megtervezheted a weboldaladat.

Megtanítom a webdesign alapjait, amivel grafikusi tudás nélkül is szép és letisztult külalakot tudsz majd készíteni.

Semmilyen előképzettség nem szükséges az elvégzéséhez.

HOGYAN KÉSZÍTS PROFI ARCULATOT EGYSZERŰEN?

Ha új projektbe vagy vállalkozásba kezdenél, akkor bizony nem csak a belső, hanem a külső is fontos. Nem biztos, hogy van kereted megfizetni egy profi grafikust, így leteszteltünk több tucat eszközt, amiből kiválasztottuk a legjobbakat, hogy ingyenesen vagy szuper olcsón készíthess kifogástalan külalakot.

A Weboldal tervezés kurzusban tanított design alapelvek szükségesek az elvégzéséhez.

HOGYAN ÉPÍTSD FEL A WEBOLDALAD SZILÁRD ALAPJÁT?

A kurzus nagy része segít megérteni a WordPress különböző részeit és ezek kapcsolódási pontjait. Lépésről lépésre segítek elkészíteni egy szilárd alapot gyakorlati videókon keresztül.

A különböző funkciókra, amire szükséged lehet ajánlunk bővítményeket, amiknek a beállításával egyszerűen össze fog állni a WordPress rendszered.

Az elvégzéséhez szükséged lesz a Weboldal tervezés kurzus tanulmányozására.

HOGYAN KREÁLJ BÁRMIT A BUDDYBOSS-AL?

A világon legtöbbet eladott prémium sablont használva bontakoztatjuk ki a kreativitásunkat. Egy rövid technikai áttekintés után konkrét példák segítségével mutatom meg, hogyan válj pár óra alatt magabiztos Buddyboss használóvá. Rengeteg előre elkészített oldal segítségével tesszük gyerekjátékká a saját vagy ügyfeleid oldalainak az elkészítését.

Az elvégzéséhez szükséged lesz a Weboldal tervezés és a WP Guru kurzusok megnézésére.

HOGYAN ADJ EL A NETEN?

Szeretnél valamit eladni online? Amire szükséged van az egy WooCommerce bővítménnyel felszerelt WordPress weboldal.

A kurzusban megtanulod, hogyan építs modern, konverzió fókuszú internetes áruházat. Mindegy, hogy tradicionális webshopot építenél vagy értékesítési tölcséreket használnál, ugyanúgy megmutatom, hogyan csináld hatékonyan.

Elvégzéséhez szükséged lesz a Weboldal tervezés, a WP Guru és a Buddyboss kurzusokban megszerzett ismeretekre.

HOGYAN KÉSZÍTS ONLINE TANFOLYAMOT?

Hogyan készítsd el az első online tanfolyamodat és keress havonta több 100.000 Ft-ot az értékesítésével, még akkor is, ha nincs követőtáborod, nem vagy szakértő és nincs sok befektetésre félretehető pénzed?

Elvégzéséhez szükséged lesz a Weboldal tervezés, a WP Guru, Buddyboss és a WooCommerce kurzusokban megszerzett ismeretekre.