6 produktív módszer – Így kezdd a napod!

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: email
Megosztás itt: linkedin
ZsÉ
ZsÉ

Rengeteg kutatási eredmény mutatja, hogy a napunkra a legnagyobb hatással az van, ahogyan a reggelünket indítjuk. A reggeli rutin minden sikeres és boldog ember életében alapvető fontosságú. Ez a reggeli rutin mindenkinel más lehet, és mindenkinél más működhet. Azonban van pár dolog, ami garantáltan megváltoztatja a napjaid produktivitását, ha beépíted a reggeleidbe.

Nézzük, mik ezek:

Meditálj

A legtöbb embernek az első dolga ébredés előtt, hogy megnézze a telefonját. Ott van rögtön mellettük az éjjeliszekrényen egy karnyújtásnyira, és rögtön az emailjeiket és a közösségi média felületeket olvassák. Ez azonban egyáltalán nem megfelelő kezdése a napnak.

Az agyunk ébredés után még kb fél óráig alfa állapotba van, ami egy mélyebb tudatállapot, nem teljesen ébrenlét még, amit bétának hívunk. Éppen ezért az ébredés utáni kb fél óra a legmegfelelőbb időszak egy nap a meditációra, hiszen ilyenkor az agyad sokkal fogékonyabb lesz mindenre. Persze nem kell a meditációdnak fél órát tartania, lehet 10-20 perc is. A lényeg mindig a rendszeresség, sosem a hosszúság! Sokkal jobbat teszel magadnak, ha minden nap 5-10 percet áldozol erre, mintha csak néha jutna eszedbe, de akkor fél órára.

És hogyan meditálj? Nos, erre rengeteg módszer van és nincs olyan, hogy jó vagy rossz. A meditáció lényege önmagunk megfigyelése, a jelen pillanat megélése. Az is meditáció, ha a légzésedet figyeled, ahogyan kifújod és beszívod a levegőt, és közben megpróbálsz nem gondolkodni. De kipróbálhatsz vezetett meditációkat is, rengeteg elérhető van a YouTube-on magyar és angol nyelven is.

Ja, és meditálni nem csak úgy lehet, ahogyan a képen van! Az is meditáció, ha az ágyban fekszel, vagy csak egy széken ülsz és befelé figyelsz. Nem a pozíció a lényeg, hanem a befelé figyelés.

Ez a meditáció pedig garantáltan energiát is fog adni a napra!

Adj hálát

A hála segít abban, hogy pozitív gondolkodásmódba helyezd az agyad a napra. A legjobb, ha le is írod, hogy miért vagy hálás, azaz hála listát írsz. Ne gondolj nagy dolgokra, sőt, a legjobb az, ha megtalálod a napodban azokat a kis dolgokat, amikért érdemes hálásnak lenned. Ez segít egy pozitív látásmód kialakításában.

Minden reggel ülj le és írj le pár dolgot, amiért hálás vagy az előző nap során. Igyekezz meglátni a szépet a kis dolgokban, például, hogy a párod készített neked vacsorát és érezd is át a hálát, ne csak automatikusan körmöld le a mondatokat, hogy letudd ezt a rutint.

Reggelizz nyugodtan

A reggeli a napod legfontosabb étkezése. Fontos, hogy ellásd megfelelő tápanyagokkal a szervezed az előtted álló hosszú napra. Sokan sajnos a reggelit hanyagolják el a leginkább, nem is reggeliznek, vagy csak útközben bekapnak egy péksütit.

Sokkal jobbat teszel magadnak, ha időt szánsz a reggelire. Egy zabkását vagy rántottát elkészíteni semeddig nem tart és biztosan sokkal több tápanyagot kapsz belőlük, mint a cukros pékárukból. A zabkását beteheted a mikróba és megfejelheted pár gyümölccsel és magvakkal. A rántottához pedig fogyassz zöldségeket!

Mozogj

Ha mozgással indítod a napod, garantáltan energikus leszel utána egész nap! A mozgásnak pedig több formája is lehet. Elviheted a kutyát egy hosszabb sétára, elmehetsz egyet kocogni, jógázhatsz vagy nyújthatsz, esetleg egy erősítő edzés is lehet, ha belefér az idődbe. A lényeg, hogy szánj rá valamennyi időt, ez a gondolkodásodra és a produktivitásodra is tuti pozitív hatással lesz! Lehet, hogy már kávéra sem lesz szükséged 

Írj tennivalók/célok listát

Gyakran már attól görcsbe szorul a gyomrunk, hogy felkelünk reggel és eszünkbe jut, hogy mennyi tennivaló vár ránk. Ennek elkerülése érdekében azt javaslom, hogy már előző este, vagy reggel írj magadnak egy tennivalók/célok listát aznapra. Ezen a listán legyen minden, amit el akarsz végezni aznap, legyen az munka, család stb. Minden kerüljön ide, hogy pontosan lásd, mi vár rád.

Priorizálj

Ez a pont kapcsolódik az előzőhöz. Ha a tennivalók listád túl hosszúra sikerült és úgy érzed, ennyi biztosan nem fog beleférni, akkor priorizálj. Mi az, ami mindenképp fontos? Mi várhat még egy napot, vagy akár egy hetet is?

Ha felteszed ezeket a kérdéseket, biztosan találsz olyan tennivalókat, amelyeket egyáltalán nem életbevágó aznap megcsinálni és nyugodtan átteheted későbbre. Így biztosan összeszedettebben és nyugodtabban vágsz neki a napnak és hatékonyabb is leszel!

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: email
Megosztás itt: linkedin

Nethódító Campus Klubtagság

Azonnali hozzáférés az oktatási rendszer tudásanyagához. Nézd csak, ez itt mind a tiéd, alig 1 perc és 1 csekély havidíj választ el tőle:

Több, mint  száz  marketing ötlet: blogcím, kurzus, landing oldal szövegek és videó szkriptek.

Több, mint  száz  marketing eszköz, ami azonnal hatékonyabbátudja tenni az életed

Több száz előre megírt marketing sztori: emailek, hirdetések, landing oldal sztorik.

Több száz előre megírt marketing szöveg: emailek, hirdetések, landing oldal szövegek és videó szkriptek.

Több száz előre megírt Facebook marketing hirdetés: kész kampány hirdetési sablonok és szövegek.

Több mint száz marketing könyv összefoglalója a legnagyobb marketinges guruk tollából. Olvass Te is a legsikeresebb marketing technikákról és alkalmazd azonnal a saját piacodon!

HOGYAN TERVEZD MEG A WEBOLDALAD?

Nem megyünk neki a csatának gondos tervezés nélkül. Ebben a tanfolyamban felvértezlek a tudással, amivel profin megtervezheted a weboldaladat.

Megtanítom a webdesign alapjait, amivel grafikusi tudás nélkül is szép és letisztult külalakot tudsz majd készíteni.

Semmilyen előképzettség nem szükséges az elvégzéséhez.

HOGYAN KÉSZÍTS PROFI ARCULATOT EGYSZERŰEN?

Ha új projektbe vagy vállalkozásba kezdenél, akkor bizony nem csak a belső, hanem a külső is fontos. Nem biztos, hogy van kereted megfizetni egy profi grafikust, így leteszteltünk több tucat eszközt, amiből kiválasztottuk a legjobbakat, hogy ingyenesen vagy szuper olcsón készíthess kifogástalan külalakot.

A Weboldal tervezés kurzusban tanított design alapelvek szükségesek az elvégzéséhez.

HOGYAN ÉPÍTSD FEL A WEBOLDALAD SZILÁRD ALAPJÁT?

A kurzus nagy része segít megérteni a WordPress különböző részeit és ezek kapcsolódási pontjait. Lépésről lépésre segítek elkészíteni egy szilárd alapot gyakorlati videókon keresztül.

A különböző funkciókra, amire szükséged lehet ajánlunk bővítményeket, amiknek a beállításával egyszerűen össze fog állni a WordPress rendszered.

Az elvégzéséhez szükséged lesz a Weboldal tervezés kurzus tanulmányozására.

HOGYAN KREÁLJ BÁRMIT A BUDDYBOSS-AL?

A világon legtöbbet eladott prémium sablont használva bontakoztatjuk ki a kreativitásunkat. Egy rövid technikai áttekintés után konkrét példák segítségével mutatom meg, hogyan válj pár óra alatt magabiztos Buddyboss használóvá. Rengeteg előre elkészített oldal segítségével tesszük gyerekjátékká a saját vagy ügyfeleid oldalainak az elkészítését.

Az elvégzéséhez szükséged lesz a Weboldal tervezés és a WP Guru kurzusok megnézésére.

HOGYAN ADJ EL A NETEN?

Szeretnél valamit eladni online? Amire szükséged van az egy WooCommerce bővítménnyel felszerelt WordPress weboldal.

A kurzusban megtanulod, hogyan építs modern, konverzió fókuszú internetes áruházat. Mindegy, hogy tradicionális webshopot építenél vagy értékesítési tölcséreket használnál, ugyanúgy megmutatom, hogyan csináld hatékonyan.

Elvégzéséhez szükséged lesz a Weboldal tervezés, a WP Guru és a Buddyboss kurzusokban megszerzett ismeretekre.

HOGYAN KÉSZÍTS ONLINE TANFOLYAMOT?

Hogyan készítsd el az első online tanfolyamodat és keress havonta több 100.000 Ft-ot az értékesítésével, még akkor is, ha nincs követőtáborod, nem vagy szakértő és nincs sok befektetésre félretehető pénzed?

Elvégzéséhez szükséged lesz a Weboldal tervezés, a WP Guru, Buddyboss és a WooCommerce kurzusokban megszerzett ismeretekre.