36 kérdés, amelyek segíthetnek szerelembe esni

ZsÉ
ZsÉ

Vajon lehetséges szerelembe esni egy óra alatt? Egyesek szerint, ha felteszitek egymásnak a megfelelő kérdéseket és hozzá tartozó válaszokat, valamint percekig egymás szemébe néztek, akkor szerelembe eshettek és az érzés kölcsönös lehet. Ez pedig akár olyan rövid idő is lehet, mint egy óra.

Nem tudom, te hogy vagy vele, hiszel-e az ilyen formulákban, de abban szerintem mindenképpen egyetérthetünk, hogy megéri nyitottnak lenni és megpróbálni, nem igaz?

A modern szerelem

A 36 kérdés módszerét két pszichológus fejlesztette ki 1997-ben. A módszer szerint felteszitek egymásnak a 36 kérdést, amelyek egyre mélyebb témájúak és felváltva kérdeztek és válaszoltok rá. Ezáltal folyamatosan épül mindkét félben a bizalom és a közelség. A végső feladat pedig nem más, mint hogy egymás szemébe nézzetek folyamatosan 4 percig.

Na és? Működik a módszer?

Nos, 2015-ben Mandy Len Catron író letesztelte, és a New York Times-ban jelent meg a cikkje a témában. Catron egy barátjával tesztelte a módszert, akivel már ismerték egymást, de nem közelről.

A feltett kérdések pedig egészen könnyed témáktól, mint “Ha bárkivel vacsorázhatnál a világon, ki lenne az?” egészen a mélyebb és nehezebb témákig terjednek, mint a halál, anyával való kapcsolat és egyéni problémamegoldás. Catron és a partnere megválaszolták a kérdéseket, majd amikor a 4 perces egymás nézésére került a sor, otthagyták az éttermet, ahol vacsoráztak és elmentek a közeli romantikus hídhoz.

Most biztosan felmerült benned a kérdés, hogy szerelmesek lettek-e. Nos, igen, azonban nehéz megmondani, hogy a módszernek köszönhetően-e, lehet, hogy amúgy is megtörtént volna. Azonban tény, hogy ez a kérdésekkel teli este egy olyan intim hangulatot teremtett meg számukra, ahol megnyíltak egymásnak és ebben az állapotban is maradtak utána.

Működhet már meglévő párkapcsolatban is?

Melanie Berliet író azt tesztelte, hogy működhet-e a módszer a már meglévő párjával, akivel 5 éve van együtt és 3 éve együtt is élnek. Feltette a kérdést: “Lehetséges még közelebb kerülni egymáshoz, ha már mindent tudunk a másikról?”

Nos, nem meglepő módon sikerült jó pár újdonságot megtudniuk egymásról. Az ő meglepetésükre több kérdésre is különböző válaszokat adtak, azonban ez csak megerősítette az egymás iránt érzett tiszteletüket. Berliet úgy érzi, még sosem érezte ennyire biztosan, hogy a megfelelő ember a párja. Nem tudja, meddig tart a nyitottság, amelyet a kérdések előhoztak, de remek módszernek tartja, hogy újra egymásra találjunk a párunkkal.

Egyetlen módszer sem tökéletes

Természetesen ez a módszer sem tökéletes és nem mindenki számára működik. Carina Hsieh 2017-ben tesztelte a módszert egy last minute Tinder randin, ami katasztrofálisan alakult. A kérdések rávilágítottak, hogy mennyire különbözőek a randipartnerével, és hogy soha nem működne a dolog kettejük között.

Hsieh szerint egyébként rendkívül hasznos ez a módszer, mert hamar kiderül, hogy összeillenek az ismerkedő párok vagy sem. Sokkal hamarabb megjelennek az egyezések, vagy éppen az intő jelek.

Összefoglalva tehát, hogyan mutathatja meg egy tudományos kutatás, hogy valakik szerelmesek, mások nem? Mert, kutatás vagy nem kutatás, hiszünk benne vagy sem, a szerelem mindig döntés kérdése. Véleményem szerint ez a módszer hasznos lehet ismerkedéshez, segíthet elmélyíteni és erősíteni az érzelmeket és az intimitást – de ha nincsen kölcsönös hajlandóság, akkor mit sem ér.

Nethódító Campus Klubtagság

Azonnali hozzáférés az oktatási rendszer tudásanyagához. Nézd csak, ez itt mind a tiéd, alig 1 perc és 1 csekély havidíj választ el tőle:

Több, mint  száz  marketing ötlet: blogcím, kurzus, landing oldal szövegek és videó szkriptek.

Több, mint  száz  marketing eszköz, ami azonnal hatékonyabbátudja tenni az életed

Több száz előre megírt marketing sztori: emailek, hirdetések, landing oldal sztorik.

Több száz előre megírt marketing szöveg: emailek, hirdetések, landing oldal szövegek és videó szkriptek.

Több száz előre megírt Facebook marketing hirdetés: kész kampány hirdetési sablonok és szövegek.

Több mint száz marketing könyv összefoglalója a legnagyobb marketinges guruk tollából. Olvass Te is a legsikeresebb marketing technikákról és alkalmazd azonnal a saját piacodon!

HOGYAN TERVEZD MEG A WEBOLDALAD?

Nem megyünk neki a csatának gondos tervezés nélkül. Ebben a tanfolyamban felvértezlek a tudással, amivel profin megtervezheted a weboldaladat.

Megtanítom a webdesign alapjait, amivel grafikusi tudás nélkül is szép és letisztult külalakot tudsz majd készíteni.

Semmilyen előképzettség nem szükséges az elvégzéséhez.

HOGYAN KÉSZÍTS PROFI ARCULATOT EGYSZERŰEN?

Ha új projektbe vagy vállalkozásba kezdenél, akkor bizony nem csak a belső, hanem a külső is fontos. Nem biztos, hogy van kereted megfizetni egy profi grafikust, így leteszteltünk több tucat eszközt, amiből kiválasztottuk a legjobbakat, hogy ingyenesen vagy szuper olcsón készíthess kifogástalan külalakot.

A Weboldal tervezés kurzusban tanított design alapelvek szükségesek az elvégzéséhez.

HOGYAN ÉPÍTSD FEL A WEBOLDALAD SZILÁRD ALAPJÁT?

A kurzus nagy része segít megérteni a WordPress különböző részeit és ezek kapcsolódási pontjait. Lépésről lépésre segítek elkészíteni egy szilárd alapot gyakorlati videókon keresztül.

A különböző funkciókra, amire szükséged lehet ajánlunk bővítményeket, amiknek a beállításával egyszerűen össze fog állni a WordPress rendszered.

Az elvégzéséhez szükséged lesz a Weboldal tervezés kurzus tanulmányozására.

HOGYAN KREÁLJ BÁRMIT A BUDDYBOSS-AL?

A világon legtöbbet eladott prémium sablont használva bontakoztatjuk ki a kreativitásunkat. Egy rövid technikai áttekintés után konkrét példák segítségével mutatom meg, hogyan válj pár óra alatt magabiztos Buddyboss használóvá. Rengeteg előre elkészített oldal segítségével tesszük gyerekjátékká a saját vagy ügyfeleid oldalainak az elkészítését.

Az elvégzéséhez szükséged lesz a Weboldal tervezés és a WP Guru kurzusok megnézésére.

HOGYAN ADJ EL A NETEN?

Szeretnél valamit eladni online? Amire szükséged van az egy WooCommerce bővítménnyel felszerelt WordPress weboldal.

A kurzusban megtanulod, hogyan építs modern, konverzió fókuszú internetes áruházat. Mindegy, hogy tradicionális webshopot építenél vagy értékesítési tölcséreket használnál, ugyanúgy megmutatom, hogyan csináld hatékonyan.

Elvégzéséhez szükséged lesz a Weboldal tervezés, a WP Guru és a Buddyboss kurzusokban megszerzett ismeretekre.

HOGYAN KÉSZÍTS ONLINE TANFOLYAMOT?

Hogyan készítsd el az első online tanfolyamodat és keress havonta több 100.000 Ft-ot az értékesítésével, még akkor is, ha nincs követőtáborod, nem vagy szakértő és nincs sok befektetésre félretehető pénzed?

Elvégzéséhez szükséged lesz a Weboldal tervezés, a WP Guru, Buddyboss és a WooCommerce kurzusokban megszerzett ismeretekre.